Connect with us

Здраве

Тази жена умира след главоболие за 2 дни! Лекарите предупреждават хората да не пренебрегват тези симптоми!

Published

on

Ние се сблъскваме със здравословни проблеми като грип, възпаления и главоболия всеки ден. Обикновено се борим с тези проблеми, като приемаме хапчета сами, като почти никой не мисли за рисковете, които този навик може да донесе.

Понякога хората просто игнорират проблема, докато не изчезне, което може да има сериозни последици за здравето ни.Шарлот Бродуей от Северна Каролина и нейният съпруг Ерик имат 4 деца и тяхното присъствие за отглеждането им беше необходимо през цялото време.

Шарлот страда от главоболие от ранна възраст и във времето се е научила как да се справи с него.

Тя взимала хапчета, които й помагали и никога не е предполагала, че трябва да отиде на лекар за главоболието и че то може да изложи здравето й на такава голяма заплаха. На 1 април 2017 г. Шарлот преживява най-лошата мигрена в живота си. Този път отишла в болницата заедно със съпруга си. И двамата смятали, че се нуждае от по-силно хапче, но ситуацията всъщност се оказва живото застрашаваща!Тя е диагностицирана с церебрален аневризъм, сериозно заболяване, което се случва поради слабост на кръвоносните съдове в мозъка. Това може да доведе до малко мехурче в съдовете, което може да окаже прекалено голям натиск върху мозъка и разкъсване, ако не бъде лекувано навреме, причинявайки кръвоизлив, който може да има смъртоносни резултати. Това е била точната причина за сериозната мигрена, която Шарлот е имала.

За съжаление Шарлот умира два дни по-късно. Съпругът й Ерик споделя ужасното си преживяване, за да напомни на всички, че главоболието е много опасно и не трябва да се третира и лекува без наблюдение на лекар.

Ето симптомите на аневризма на мозъка, които трябва да знаете, за да го разпознаете навреме: 

Загуба на усещане в лицето
Изпотяване и повръщане
Замайване или загуба на съзнание
Слабост в крайниците
Тежко силно главоболие

Ако симптомите се разпознаят навреме и посетите медицински специалист аневризмата може да се излекува.

Ето защо Ерик съветва всеки, който изпитва силно болезнено главоболие, да отиде на лекар – в края на краищата състоянието ви може да е доста сериозно пише zajenata.bg!

Източник: healthy-way.eu

Continue Reading

България

Пълен експерт по 10 000 болести! Той ще ви каже най-точната диагноза и по-важното – ще ви излекува! (Ето координатите му)

Published

on

Еньо Миланов е направо експерт в народната медицина и това е известно на много хора!

Има един народен лечител, който се счита за наследник на великия Петър Димков. Неговото име е Еньо Миланов, който лекува в София и досега е изцерил около 10 хил. заболявания.

Той е сред най-видните билкари у нас, практикува от 45 години насам. Има уникални познания в алтернативната медицина и ги използва по най-добрия начин.

“Той просто изважда хората от гроба. Излекувал е толкова много болни, които са били отписвани от официалната медицина. Господ здраве да му дава!” – споделя наш източник.

Хората ходят при Еньо Миланов предимно за избавяне от най-коварната болест – рак. Той е успявал да ги спаси благодарение на билковите си екстракти и уникалните си рецепти.

Просто трябва човек да го посети, за да разбере истината за него. Може да помогне още срещу хипертония, язва, диабет, Алцхаймер, множествена склероза и още много други болести.

Основното му преимущество пред останалите лечители е, че постава възможно най-точната диагноза. Познава отлично всички симптоми и успява да разпознае веднага дадено заболяване.

Това е така поради факта, че използва интегрално пет диагностики. Така съумява да се превърне в истински скенер за болести.

Еньо Миланов е доста интересен народен лечител, защото той не само лекува настоящи заболявания, но успява да предвиди и бъдещи такива. Това е сред най-ценните му качества.

Признание за познанията му е фактът, че от известно време води лекции пред други народни лечители. Той е лектор в своята област и от него се учат много други.

“Познавам поне 30 човека, които са били излекувани от Еньо Миланов. Това е човекът, който може да спаси всеки живот.” – казва един от косвените му познати.

Адресът на билкаря е София, кв. “Симеоново”, ул. “Магдалина” 61. Приема пациенти в четвъртък, петък и събота между 10:00 и 19:00 ч. Аптеката “Маргаритка”, която се намира на пазара “Красно село”, има почти всички билкови смеси, които предписва Еньо Миланов. Телефонният му номер е 02/ 961 20 74.

Continue Reading

България

Растеше навсякъде в градината, но дори и не подозирах, че е най-могъщото срещу косопад! Грива ще избухне на главата, само излейте

Published

on

Дори и не подозирате, но в градината ви расте най-прекрасното растение, което по-добре от всичко друго се справя с косопада.

„Морската роза“ се използва като лекарство от векове от древните гърци и римляни. В нашата култура тази билка е по-популярна като розмарин и намира приложение главно в готварството.

Използването на розмарина за здраве

Розмаринът е отличен за контрол на високо кръвно налягане и за лечение на храносмилателни проблеми.

Според изследванията розмаринът е невероятен антиоксидант, пълен с флавоноиди, които подобряват кръвообращението, регулират работата на щитовидната жлеза и облекчават главоболието. Розмаринът е особено полезен за стимулиране растежа на косата.

Ако страдате от стомашни проблеми или подуване на корема, розмаринът лесно се справя с тях. Проучванията показват, че тази билка също така насърчава бързата загуба на тегло.

В допълнение, розмаринът е в състояние да предотврати всички видове възпаление – от бронхит до инфекции на ухото, носа и гърлото.

Тъй като розмаринът стимулира кръвообращението, той спомага за бързия растеж на косата и предотвратява пърхота, както и загубата на коса. Но тази билка не е подходяща за перорално приложение и е противопоказна при деца. В допълнение, бременните жени трябва да се консултират с лекар, преди да го използват. Като цяло се разрешава използването на розмарин в малки количества в храната.

Винаги може да направите чай от розмарин – листа и цветове, който успокоява тялото и му помага да се отпусне.

В допълнение, розмаринът може да унищожи симптомите на депресия и значително да намали менструалните спазми.

2 рецепти с розмарин

ПРИГОТВЯНЕ:

Вземете една чаена лъжичка пресен или сушен розмарин и го залейте с една чаша вряща вода. Оставете за 15 минути и след това прецедете. Пийте две чаши на ден, сутрин и следобед. През нощта не се препоръчва да се пие, тъй като розмаринът може да наруши съня.

ПРИГОТВЯНЕ:

Розмаринова тинктура:

Смесете ½ чаша медицински спирт с 1 супена лъжица листа от розмарин. Оставете сместа в продължение на 10 дни и след това я прецедете. Разреждайте 15 до 20 капки в чаша вода всеки ден и пийте сместа.Можете да го използвате и външно за лечение на ревматизъм и косопад. Просто масажирайте засегнатата област и ще видите първите резултати скоро.

Continue Reading

България

Откакто я направих за първи път, мъжът ми вече не сяда без нея на масата. Страшно вкусна лютика, а става толкова лесно –

Published

on

Почти всяка една българска фамилия си има своя рецепта за лютика. И в това няма нищо лошо – напълно нормално е във всяка една къща хората да обичат нещата по различен начин. Рецептата, която ще ви предложим днес, е изпитана през годините. Направите ли си веднъж тази лютика, то със сигурност тя ще се превърна много бързо в любим и задължителен компонент от трапезата ви. Пък и става изключително лесно. Да направим и необходимото уточнение – лютиката изключително напомня лютеницата (за която също има толкова много рецепти), но просто и се добавя и някаква лютива съставка. Ето какви продукти са ви необходими за тази: 4 килограма домати, 2 килограма червени чушки, две люти чушлета Рибка (може да изберете друг сорт, по ваш вкус), 1 връзка магданоз, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка сол, ½ чаена лъжичка индийско орехче.

А ето и какво трябва да направите. Първата важна стъпка е подготовката на продуктите. Добре е и доматите и чушките да са зрели. Измийте доматите и направете с нож кръст в долната им част. Пускайте ги по няколко в тенджера с вряща вода и ги вадете след три минути, като ги поставяте в съд с ледена вода. Така ще ги обелите по лесно. След като са обелени ги блендирайте и преминете сместа през цедка, за да се отделят семките. Сложете доматеното пюре да ври, докато се сгъсти. Докато стане това, изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от семките.

Лютите чушки също ги опечете и почистете, но ако искате лютиката да е по люта, оставете семето. Когато доматите са се сгъстили достатъчно (по ваша преценка в зависимост от това каква искате да бъде гъстотата на лютиката), прибавете към тях подправките и разбъркайте хубаво. Нарежете чушките – пипера на средни, а лютите на дребни парчета, а магданоза на ситно и сложете всичко в доматената смес. Разбъркайте отново добре. Разпределете лютиката в бурканчета, затворете добре и стерилизирайте, като варите бурканчетата за около 10-12 минути. Готово! Добър апетит!

Continue Reading

Trending