Connect with us

Здраве

Д-р Михайлов: Лекувайте кашлицата веднага, за да не стане опасно! (два мощни метода я стопират от раз)

Published

on

Д-р Михайлов обяснява, че кашлицата не бива да се потиска, защото има опасност да си навредим още повече!

Не потискайте кашлицата, лекувайте я! Това обяснява д-р Атанас Михайлов в сезона на вирусите и грипа. Разбира се, най-добре е да се пазим и да направим всичко възможно да останем здрави. Но в случаите, в които не успяваме, правилното лечение е единственото важно нещо.

При силна и упорита кашлица не бързайте да тичате до аптеката и да си харчите парите за всевъзможни сиропи, хапчета, прахчета и други. Едно, че са скъпи, друго не винаги помагат.

За лечение на кашлица няма по-добро и мощно средство от двете рецепти, които ни припомня д-р Атанас Михайлов. Изпитани са отдавна и ефектът от тях е гарантират на сто процента.

Първата рецепта против кашлица е с настърган стар лук и мед. Смесват се двете съставки в съотношение 1 към 2. А след това се взимат до десет пъти дневно от сместа с една чаена малка лъжичка. Тази рецепта, както и втората, спомага за втечняването и отделянето на секретите в белите дробове.

Втората рецепта е също така простичка, но страшно ефективна. Смесете си 200 грама настърган лук със 750 грама бяло вино и сто грама истински мед. Оставете да кисне четири-пет дни и после прецедете сместа през обикновен тензух.

Добре е да си приготвите бутилките от рано, за да ги имате на разположение веднага при нужда. От лечебната течност после се пият по 50 грама три пъти дневно за 24 часа.

Има и още нещо, което ще помогне за пълното излекуване на кашлицата и това са инхалациите. Ако нямате уред за тях, д-р Михайлов съветва да ползвате обикновен чайник.

“Сложете фуния на чучура на чайника и го насочете директно към устата си. А в чайника преди това сте сложили 200 грама вода, половин лъжица сода бикарбонат и две щипки сол. Загрявате ги, а след това дишате с пълни дробове около 15 минути. Два часа после не излизате на студа”, обяснява д-р Атанас Михайлов.

Continue Reading

България

Пълен експерт по 10 000 болести! Той ще ви каже най-точната диагноза и по-важното – ще ви излекува! (Ето координатите му)

Published

on

Еньо Миланов е направо експерт в народната медицина и това е известно на много хора!

Има един народен лечител, който се счита за наследник на великия Петър Димков. Неговото име е Еньо Миланов, който лекува в София и досега е изцерил около 10 хил. заболявания.

Той е сред най-видните билкари у нас, практикува от 45 години насам. Има уникални познания в алтернативната медицина и ги използва по най-добрия начин.

“Той просто изважда хората от гроба. Излекувал е толкова много болни, които са били отписвани от официалната медицина. Господ здраве да му дава!” – споделя наш източник.

Хората ходят при Еньо Миланов предимно за избавяне от най-коварната болест – рак. Той е успявал да ги спаси благодарение на билковите си екстракти и уникалните си рецепти.

Просто трябва човек да го посети, за да разбере истината за него. Може да помогне още срещу хипертония, язва, диабет, Алцхаймер, множествена склероза и още много други болести.

Основното му преимущество пред останалите лечители е, че постава възможно най-точната диагноза. Познава отлично всички симптоми и успява да разпознае веднага дадено заболяване.

Това е така поради факта, че използва интегрално пет диагностики. Така съумява да се превърне в истински скенер за болести.

Еньо Миланов е доста интересен народен лечител, защото той не само лекува настоящи заболявания, но успява да предвиди и бъдещи такива. Това е сред най-ценните му качества.

Признание за познанията му е фактът, че от известно време води лекции пред други народни лечители. Той е лектор в своята област и от него се учат много други.

“Познавам поне 30 човека, които са били излекувани от Еньо Миланов. Това е човекът, който може да спаси всеки живот.” – казва един от косвените му познати.

Адресът на билкаря е София, кв. “Симеоново”, ул. “Магдалина” 61. Приема пациенти в четвъртък, петък и събота между 10:00 и 19:00 ч. Аптеката “Маргаритка”, която се намира на пазара “Красно село”, има почти всички билкови смеси, които предписва Еньо Миланов. Телефонният му номер е 02/ 961 20 74.

Continue Reading

България

Растеше навсякъде в градината, но дори и не подозирах, че е най-могъщото срещу косопад! Грива ще избухне на главата, само излейте

Published

on

Дори и не подозирате, но в градината ви расте най-прекрасното растение, което по-добре от всичко друго се справя с косопада.

„Морската роза“ се използва като лекарство от векове от древните гърци и римляни. В нашата култура тази билка е по-популярна като розмарин и намира приложение главно в готварството.

Използването на розмарина за здраве

Розмаринът е отличен за контрол на високо кръвно налягане и за лечение на храносмилателни проблеми.

Според изследванията розмаринът е невероятен антиоксидант, пълен с флавоноиди, които подобряват кръвообращението, регулират работата на щитовидната жлеза и облекчават главоболието. Розмаринът е особено полезен за стимулиране растежа на косата.

Ако страдате от стомашни проблеми или подуване на корема, розмаринът лесно се справя с тях. Проучванията показват, че тази билка също така насърчава бързата загуба на тегло.

В допълнение, розмаринът е в състояние да предотврати всички видове възпаление – от бронхит до инфекции на ухото, носа и гърлото.

Тъй като розмаринът стимулира кръвообращението, той спомага за бързия растеж на косата и предотвратява пърхота, както и загубата на коса. Но тази билка не е подходяща за перорално приложение и е противопоказна при деца. В допълнение, бременните жени трябва да се консултират с лекар, преди да го използват. Като цяло се разрешава използването на розмарин в малки количества в храната.

Винаги може да направите чай от розмарин – листа и цветове, който успокоява тялото и му помага да се отпусне.

В допълнение, розмаринът може да унищожи симптомите на депресия и значително да намали менструалните спазми.

2 рецепти с розмарин

ПРИГОТВЯНЕ:

Вземете една чаена лъжичка пресен или сушен розмарин и го залейте с една чаша вряща вода. Оставете за 15 минути и след това прецедете. Пийте две чаши на ден, сутрин и следобед. През нощта не се препоръчва да се пие, тъй като розмаринът може да наруши съня.

ПРИГОТВЯНЕ:

Розмаринова тинктура:

Смесете ½ чаша медицински спирт с 1 супена лъжица листа от розмарин. Оставете сместа в продължение на 10 дни и след това я прецедете. Разреждайте 15 до 20 капки в чаша вода всеки ден и пийте сместа.Можете да го използвате и външно за лечение на ревматизъм и косопад. Просто масажирайте засегнатата област и ще видите първите резултати скоро.

Continue Reading

България

Откакто я направих за първи път, мъжът ми вече не сяда без нея на масата. Страшно вкусна лютика, а става толкова лесно –

Published

on

Почти всяка една българска фамилия си има своя рецепта за лютика. И в това няма нищо лошо – напълно нормално е във всяка една къща хората да обичат нещата по различен начин. Рецептата, която ще ви предложим днес, е изпитана през годините. Направите ли си веднъж тази лютика, то със сигурност тя ще се превърна много бързо в любим и задължителен компонент от трапезата ви. Пък и става изключително лесно. Да направим и необходимото уточнение – лютиката изключително напомня лютеницата (за която също има толкова много рецепти), но просто и се добавя и някаква лютива съставка. Ето какви продукти са ви необходими за тази: 4 килограма домати, 2 килограма червени чушки, две люти чушлета Рибка (може да изберете друг сорт, по ваш вкус), 1 връзка магданоз, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка сол, ½ чаена лъжичка индийско орехче.

А ето и какво трябва да направите. Първата важна стъпка е подготовката на продуктите. Добре е и доматите и чушките да са зрели. Измийте доматите и направете с нож кръст в долната им част. Пускайте ги по няколко в тенджера с вряща вода и ги вадете след три минути, като ги поставяте в съд с ледена вода. Така ще ги обелите по лесно. След като са обелени ги блендирайте и преминете сместа през цедка, за да се отделят семките. Сложете доматеното пюре да ври, докато се сгъсти. Докато стане това, изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от семките.

Лютите чушки също ги опечете и почистете, но ако искате лютиката да е по люта, оставете семето. Когато доматите са се сгъстили достатъчно (по ваша преценка в зависимост от това каква искате да бъде гъстотата на лютиката), прибавете към тях подправките и разбъркайте хубаво. Нарежете чушките – пипера на средни, а лютите на дребни парчета, а магданоза на ситно и сложете всичко в доматената смес. Разбъркайте отново добре. Разпределете лютиката в бурканчета, затворете добре и стерилизирайте, като варите бурканчетата за около 10-12 минути. Готово! Добър апетит!

Continue Reading

Trending