Сподели светкавично! Всеки трябва да знае! Ако динята ви има такива пукнатини – хвърлете я! Тя е

Динята е сред най‐популярните плодове в света. Този плод представлява освежаващ десерт през лятото, защото съдържа много вода и хранителни вещества.

Динята също има малко калории, но много хранителни вещества, което я прави перфектна съставка за отслабване.

Хората обикновено чистят семките, когато ядат диня, но ако знаем колко са полезни, никой не би го правил. Чаят направен от семките на динята , е отличен за здравето на сърцето и може да помогне в лечението много болести и състояния, включително рак.

Семките също така са ефективни срещу високо кръвно налягане и атеросклероза, а също могат да лекуват и много други здравословни проблеми. Както можете да видите, дините са много питателни и здравословни и затова би трябвало да бъдат част от вашата диета. Как да изберете правилната? Купували ли сте диня, която има пукнатина в средата

Ако забележите пукнатини в месестата част на динята, хвърлете я веднага! Това показва, че динята е създадена изкуствено и че не е здравословна за консумация. Дини с пукнатини в средата се свързват с тумори и неврологични нарушения, пише „За жената“.

 

Китайските производители на дини, без дори да го осъзнават, използват торове, който съдържат вещество, наречено форхлорфенурон (FHF). Той ускорява растежа на динята, увеличаване на размера със средно 20% (прекалено бързият растеж на динята я кара да се напуква отвътре), което означава големи печалби. Най-малкото, така казва компанията-производител на торове.

Вкусът и структурата на динята също са различни от обичайното. В допълнение, дините са твърде много бели семки, вместо обичайните черни.

Въпреки, че FHF се считат за безопасни и се използват от началото на 1980-те години, Цуй Джиан, директор на Института по зеленчукови култури в Академията на селскостопанските науки на Китай казва, че е по-добре производителите да стоят настрана от вещества phytohormonal защото дините са изключително чувствителни към химични примеси.

Ето защо, да се въздържате от закупуване на големи дини пише още zajenata.bg!