РАЗКРИТИЕ! Гинка джитка с „Ферари“ за половин милион

Митичната Гинка Върбакова, която претендира да е новият притежател на българските активи на чешката енергоразпределит фирма ЧЕЗ, е виждана да джитка със спортен автомобил „Ферари“ за над половин милион лева.

Собственичката на никому неизвестната доскоро фирма „Инерком“ е родом от малкото градче Стамболийски, което отстои на 17 километра от Пловдив. Тя и сестра ѝ Теодора са познати в Нови Кричим като Пайтакови. Нищо лошо не се е чуло нито за тях, нито за майка им и баща им, твърдят отлично осведомен източници на „Ретро“.

Най-личната номенклатурна фигура още от времето на соца в рода е чичото по бащина линия – Йордан Пайтаков. Въпросният другар е познат на местните запалянковци като футболен съдия.

По-важно обаче е, че той е бил на ключовата длъжност главен магазинер в най-голямото на Балканския полуостров и в системата на СИВ консервно предприятие „Витамина“. Неговите нектари, компоти, кисели краставички, домати, лютеници и гулаши задоволяваха не само необятния пазар в СССР, но хранеха и по-претенциозни страни от бившия Източен блок като ГДР, Чехословакия и Полша. Покрай продукцията за милиарди може би нещо е капвало и в джобовете на Пайтакови, допускат хора от региона.

След промените огромният комбинат с над 100 декара разгъната площ е купен от гърци, съсипан е и е превърнат в руини. Точно върху тези руини – вече на 70 декара, последният номенклатурен шеф
„Витамина“ Матей Шутев изгражда соларен парк. Участник в това енергийно предприятие вече е г-жа Гинка, която носи фамилията на съпруга си – Върбакова.

Какво точно прави Гинка с Шутев, не е много ясно. Местните не са сигурни и колко може да се печели от събирането на пари от паркинг в Пазарджик, където Върбакови имат апартамент, както се твърди.

И ако лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов е категоричен в ефир за съпруга на Гинка – Славчо, че е известен на ДАНС с афери за
източване на телефонни импулси през БТК, местните хора нито потвърждават, нито отричат подобни врътки.

/ПИК