Connect with us

България

Поразително точен тест: Избери око от картинката и разбери повече за себе си и характера си

Published

on

Очите са огледало на душата и могат да разкрият много за миналото ви, проблемите, силните и слабите ви черти. Оказва се обаче, че тестовете, които залагат на човешката интуиция и подсъзнание почти никога не грешат. Ето защо, днес ви представяме “Теста на очите”- той ще разкрие много за вас и ще ви даде поле за размисъл какво трябва да коригирате и как да постигате целите си.
1. Прекалено си открита. Винаги си открита, дори и в общуването с непознати, с които винаги се радваш да се запознаеш. Внимавай с доверчивостта си, тъй като нерядко се случва хората да се възползват от твоята доброта и наивност. Макар и това да се случи обаче, ти не губиш вярата в хората и продължаваш да се държиш мило с тях. Винаги си готова да помогнеш на някой близък, но що се отнася до собствените ти проблеми – справяш се винаги сама, а помощ търсиш само в най-краен случай и то от най-близкия до сърцето ти човек.
2. Имаш прекалено добра душа. Строго се придържаш към сентенцията, че за един човек се съди по постъпките му. Може би точно заради това всяко твое действие е внимателно обмислен ход, а всички неща, с които се захванеш, бързо достигат до своя край. Постарай се да не пренебрегваш повече собствения си комфорт, за да се посветиш на другите и техните проблеми. В края на краищата всеки трябва да цени и пази себе си на първо място, нали така?

3. Съмняваш се прекалено много във всичко и всички. Може би в момента преживяваш не толкова щастлив етап от живота си, но не забравяй, че след всеки дъжд изгрява слънце! Спри да си мислиш, че нещата винаги ще се случат по най-лошия начин и че хората искат да ти навредят. Показвай по-открито емоциите и се научи да ги преживяваш с другите. Стисни зъби, потърпи и ще видиш как този период ще отмине и ти отново ще бъдеш щастлива.
4. Ти си истински философ по душа. Всичко, което те заобикаля, ти искаш да доведеш до край. Често обаче, се замисляш и се вълнуваш от това какво мислят останалите за теб. Интересуваш се и от тайните на Вселената и от това какво е било преди ние да се появим. Но нали целият смисъл на живота се състои именно в постоянното търсене на отговори. Спри да се стремиш към предварителното научаване на всички отговори и се остави малко по течението.
5. Ти си загадъчна личност. Ти си една голяма мистерия. В добрият смисъл, разбира се. Случва се обаче, дори и най-близките ти приятели невинаги да успяват да те разберат и затова да се случват и някои разногласия помежду ви. Настроението ти се мени също като времето и след бурята от гняв, изгрява широката ти усмивка, която е в състояние да умили и най-сърдития човек на света. Не обичаш да говориш много, много за себе си, но нали знаеш – в едно приятелство не е достатъчно да бъдеш само слушател.

6. Невероятно чувствена натура. Твоята невероятно емоционална натура често или е в състояние да те накара да се смееш часове наред, или обратното – да се разплачеш за нещо малко, което би могло да трогне единствено теб. Съветваме те да се опиташ да преживяваш по-спокойно всичко, което се случва около теб, тъй като си доста крехка и околните не бива да се възползват от това. Запази своята усмивка и позитивност и бъди сигурна, че ще те очакват само хубави неща за напред. Но запомни – животът не е само розов, той е хиляди цветове и за съжаление, не е толкова перфектен, колкото ти си мислиш.

7. Гориш от енергия и страст. Ти си едно голямо и много мило кълбо от енергия и страст. По природа си максималист и обичаш да грабиш от живота с пълни шепи. Често си на ръба, обичаш крайностите и затова светът за теб е или бял, или черен. Средно положение няма! Винаги имаш собствено мнение по всеки въпрос и си готова до последно да отстояваш гледната си точка, доказвайки на всички, че си права. Нравът ти често ти носи неприятности, но пък нали именно заради това имаш верни приятели, които обожават и ценят твоята страст и малките ти чудати победи!
8. Ти си ексцентрична и имаш различен поглед върху света. Твоето оригинално мислене и поглед върху живота, те превръща в магнит за нови приятели, които са привлечени от ексцентричната ти натура. Много от тях не те разбират, но искрено се забавляват в твоята компания и те считат за страхотен и дружелюбен приятел. Никога не плуваш по течението, а се опитваш винаги да намираш свой собствен начин за всичко. Понякога обаче, се налага да спреш за малко и да заложиш на сигурното, за да не си правиш в бъдеще изводи от неуспехите и неприятните ситуации.
9. Имаш силно развито шесто чувство. Като една изключително чувствена натура, ти усещаш всичко, което се случва около теб. Освен това не са ти необходими думи, за да разбереш какво мисли или се опитва да ти каже човека до теб – ти имаш почти екстрасенски способности, разчитайки само на “прочитането” на човек по неговите мимики, интонация и други външни признаци. Разбира се, невинаги можеш да обясниш защо си направила или казала точно определено нещо, но инстинктът ти никога не те предава! Винаги разпознаваш фалша и именно заради това си заобиколена само от стойностни хора!

Continue Reading

България

Съседи на Рачков и Мария с шокиращи разкрития за повторното им събиране!

Published

on

Димитър Рачков и Мария Игнатова пак са разделени! Връзката им издържа едва 35 дни, съобщава „Телеграф”. По думите на съседи на звездите, двамата отново не са заедно, но продължават да поддържат добри отношения. Рачков в момента преживява любовна авантюра с по-млада от него колежка, отново блондинка.

Засега обаче не се знае дали това не е само забежка за лятото, или двамата имат по-сериозни намерения.  Дори през ваканцията актьорът е доста натоварен и не му се случва да почива повече от няколко дни. Доскорошната му любима Мария Игнатова пък имала сантименти към бизнесмен, притежател на фирма за интернет доставки. Тя се целела на високо и искала да е на чисто с новия си. Затова поддържала добро поведение и не си позволявала да ходи по барове и купони, както правеше след раздялата си с Рачков.

Въпреки разделите, събиранията и скандалите, Мария и Димитър поддържат добри отношения, издава техни съседи в Панчарево. Димитър оставил на бившата си изгора апартамента в затворен комплекс, а самият той се преселил в къщата, която градеше за семейно гнездо. Тя отново е в същия затворен комплекс, чийто съсобственик е Джуди Халваджиян.

Дори понякога Мария и Рачков се прибират заедно, като той проявява кавалерство към бившата си и често я кара с колата.   Когато двамата имаха връзка, Мария била по-скандалджийки настроената, издават техни съседи. Тя имала големи изисквания към всичко, дори за това кое къде да бъде поставено в апартамента им.

Continue Reading

България

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ! 29-годишния Владимир Тенев е най-богатият българин, състоянието му се оценява на 2.6 милиарда лева

Published

on

Основаната от 29-годишния Владимир Тенев компания “Робинхуд” се оценява на 1.3 млрд. долара, което го прави първият българин – милиардер.

И то без нашенецът да се занимава с криминални деяния или да е богат наследник, а цялото му състояние е изкарано с напълно честен и легален труд, всичко е декларирано, а данъците са платени.

През 2013 г. Тенев завършва университета “Станфорд” в САЩ, където учи математика, и започва бляскавата си кариера като предприемач. Съвсем спокойно може да каже, че е осъществил “американската мечта”, и то преди да навърши 30 години.

Той основава компания заедно с Байджу Бат, с когото се запознава в “Стандфорд”, където Тенев учи математика, а Бат – физика. По-късно двамата стават съквартиранти по време на следването си в университета. Българският предприемач достига до докторантура по математика, която обаче прекъсва.

Владимир е роден в България, но семейството му се мести в САЩ, още когато той е на 4 години. Баща му е икономист и получава работа в Университета на Делауер през 1991 година. Година след него Владимир заедно със своята майка отиват при него.

Само за четири години банкерите от Уолстрийт оценяват капитала на компанията на българина на милиард и 300 милиона долара.

Прогнозира се, че в кратки срокове той й ще се удвои и утрои, което е космическа сума за родните мащаби, но напълно реализирана мечта зад Океана.

Стартът на “Робинхуд” е с едноименно приложение за смартфони, предлагащо безплатна търговия на фондовите борси. Това на пръв поглед просто изобретение е на път да промени финансовите пазари в САЩ, пише bgdnes.bg.

Причината е, че борсите стават достъпни за всеки от телефона му и то без високите такси на брокерите. В момента повече от три милиона американци се ползват от услугите на компанията на най-богатия българин, чиито планове към Европа.

Източник: lifestyle

Continue Reading

България

Вижте новите глоби на КАТ! Пълен ценоразпис! Взимат ти книжката за 6 месеца, при най-малкото

Published

on

За всички, които се интересуват какви точно ще бъдат новите глоби, публикуваме ценоразпис на нарушенията на пътя:

Превишена скорост
В населени места за превишаване с:
10 км/ч – глоба 20 лв.;
от 11 до 20 км/ч – глоба 50 лв.;
от 21 до 30 км/ч – глоба 100 лв и отнемане на 2 контролни точки;
от 31 до 40 км/ч – глоба 400 лв и 6 точки;
над 40 км/ч – глоба 600 лв и 12 точки;
над 50 км/ч – глоба 700 лв, за всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв и три месеца без книжка и 16 точки.

Извън населено място за превишаване с:
10 км/ч – глоба 20 лв.;
от 11 до 20 км/ч – глоба 50 лв.;
от 21 до 30 км/ч – глоба 100 лв, и отнемане на 2 контролни точки;
от 31 до 40 км/ч – глоба 300 лв и 6 точки;
от 41 до 50 км/ч – глоба 400 лв и 12 точки;
над 50 км/ч – глоба 600 лв, за всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв и 16 точки.

Паркиране
Паркиране на място за инвалиди, без водачът да има това право – глоба 200 лв.
Паркиране в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари – глоба от 50 до 200 лв.
Паркиране в зоната на пешеходна пътека – глоба 50 лева и 3 контролни точки.
Престоява или паркира като втори ред в активна лента за движение – глоба 50 лева и 4 точки.
Паркиране на спирка – глоба от 20 до 150 лева и 3 контролни точки.
Неправилно паркиране – 20 лева.
Без винетка
Лек автомобил – 300 лева.
Превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача – 600 лв.
Превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 места за сядане, камиони с допустима максимална маса 12 или повече тона – 1500 лв.
Камион с две и повече оси с технически допустима максимална маса 12 или повече тона – 3000 лв.

Маневри и разположение на пътното платно
Неправилно престояване – глоба 20 лева.
Нарушение на правилата за разположение на превозно средство върху платното за движение – глоба 20 лева и .
Нарушава правилата за движение назад – глоба 20 лева.
Неправилно престояване – глоба 50 лева.
Движение в BUS лента – глоба 50 лева.
Каране по релси и нарушаване на правилата за преминаване през железопътен прелез – глоба от 20 до 150 лв и 4 контролни точки.
Необозначено спряло на платното превозно средство – глоба 150 лв и 6 точки.
Неосигуряване на преминаване на превозно средство със специален режим на движение – глоба 150 лева и 6 контролни точки.
Каране в насрещното по автомагистрала и скоростен път – без книжка за срок от три месеца и глоба 1000 лв. При повторно нарушение половин години без книжка и глоба 4000 лв.

Не спазване на знаци
Не спира на знак STOP – глоба 20 лева и глоба 7 точки.
Неправилно включване в движението, неправилно престрояване, неправилно изпреварване, не спазване на предимството – глоба 20 лева.
Навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път – глоба 30 лева.
Неправилно изпреварване без опасност за движението – глоба 30 лева и 4 точки.
Не спазване светлинните сигнали на пътните светофари и сигналите на регулировчика – глоба 50 лева и 4 точки.
Неспазване на пътни знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението – глоба 150 лева и 6 контролни точки.
Преминаване на червен сигнал на светофара – 100 лева и 10 контролни точки. При повторно нарушение глобата е 200 лева и книжката се взима за месец.
Не осигурява предимство, когато преминава през пешеходна пътека – глоба 100 лева. При повторно нарушение глобата е 200 лева и книжката се взима за месец.

Катастрофа
Катастрофа заради движение с несъобразена скорост и неспазване на дистанция – глоба до 200 лв и 3 точки.
Гуми
Глоба 50 лева се налага за управление на моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми и 6 контролни точки.В периода от 15 ноември до 1 март колите трябва да са с предназначени за зимни условия гуми, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

Документи и проверка
Не носи свидетелство за управление, контролен талон и талон на превозното средство – глоба 10 лева.
Не носи документ за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ – глоба 10 лева.
При отказ да се предадат документите за проверка – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.
Управление на моторно превозно средство при отнета книжка – глоба от 100 до 300 лв.
Управление на моторно превозно средство без книжка – глоба от 100 до 300 лева.
Осуетяване на извършването на проверка от органите за контрол – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.
Отказ да се изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.

Алкохол
При концентрация над 0.5 до 0.8 промила включително – 6 месеца без книжка и глоба 500 лв, отнемат се и 10 контролни точки.
При концентрация над 0.8 до 1.2 промила включително – година без книжка и глоба 1000 лв.
При повторно нарушение книжката се отнема за една до три години и се налага глоба от 1000 до 2000 лв.
При отказ за проверка за алкохол и/или наркотици – отнемане на книжката за до две години, глоба 2000 лв и отнемане на 12 точки.
Предоставяне на моторно превозно средство на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление, употребило е алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози – глоба от 100 до 300 лева.

Участие в гонки
Водач, който организира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за обществено ползване, или ги ползва за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 12 месеца и глоба 3000 лв.
За повторно нарушение санкцията е без книжка за срок от три години и глоба 5000 лв.
Други
Неправилно използване на звуков сигнал в населено място – глоба 10 лева.

Изхвърля от превозно средство предмети или вещества, които замърсяват пътя – глоба 30 лева и 5 контролни точки.

Закъснение за технически преглед – глоба до 50 лв.
Управление на моторно превозно средство с емисии на вредни вещества над нормите или с неизправно шумозаглушително устройство – глоба до 50 лева
Използване на антирадар – глоба до 50 лева
Поставен на неправилно място номер – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.
Управление на превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или е без номера – без книжка от 6 до 12 месеца и с глоба от 200 до 500 лв.
Използване на сигнали, предвидени за автомобил със специален режим на движение – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.
Използване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство – глоба 50 лева и 6 контролни точки
Непоставен предпазен колан – глоба 50 лева и 10 контролни точки.
Превоз на деца в нарушение на изискванията – глоба 50 лева
Управление на превозно средство с нечетлив или закрит регистрационен номер – глоба 50 лева.
Глоби за велосипедисти, пешеходци и пътници
Управление на велосипед без светлоотразителна жилетка – глоба 10 лева.
Преминаване от пешеходец през огражденията от парапети или вериги – глоба 50 лева. Всички други нарушения на пешеходците се санкционират с глоба от 20 лева
Пътуване без колан или каска – глоба 50 лв.

Петел

http://www.dunavmost.bg/

Continue Reading

Trending