ОТ СЕГА: Прониза ни в сърцето в снежната сутрин! Сестрата на Бойко Борисов със страшни новини. От хепатит Ц е починал

„Българинът е корав човек, но раждаемостта някъде спада. За щастие в нашата болница не. Мое лично мнение е, че това се дължи на това, че все повече българи заминават за чужбина.

И вие, и аз имаме роднини, които живеят извън пределите на България.

Затова все повече български бебета се раждат там“. Това заяви сестрата на премиера Бойко Борисов д-р Красимира Иванова в сутрешния блок на БНТ по повод днешния Бабин ден.

По повод наболялата напоследък тема – трябва ли да се откриват още частни болници, тя каза категорично не.

„Човек трябва да харчи толкова, колкото може да си позволи“. „Ние нямаме лошо здравеопазване. Аз самата съм оперирана тук и съм много доволна. Всеки от нас трябва да вземе нещо в своите ръце и така да се получат нещата“, сподели още тя. „Няма как да плащаш 10 лева здравни осигуровки, а после да искаш лечение за 10 хиляди лева. Затова трябва да има повече здравни каси от сега съществуващата една“, отсече още лекарката. „Лекарската професия е главозамайваща. Понякога се чувстваме прекалено важни в живота на даден човек, но не бива да се главозамайваме.

Трябва да признаем и че у нас има доста лобита. Не може да се снабдиш с куп апаратура, а да нямаш лекари, които да може да работят с нея“, категорична е д-р Иванова. По думите й някои нейни колеги взимат и около 20 хиляди лева месечна заплата, но има и такива, които са мързеливи и не работят, а само се оплакват: „Това си е до нас. До нашия манталитет. Трябва да решим поне мъничко да бъдем почтени“. „Моят баща почина от Хепатит Ц, беше заразен при кръвопреливане.

10 месеца по-късно се разболя и и си отиде. това мен ме мъчи години наред. Преливане има и при малките човечета, които са при мен. Ние сме единствената държава в ЕС, която не е въвела системата, която така проверява кръвта, която ти преливат, че да е сигурно, че не е заразена. Тази тема също ме тормози от много време. Само при нас имаме тримесечен период, в които се чака да се види какво може да се случи. Това за мен е лична кауза“, призна сестрата на премиера Борисов.

Тя е категорична, че тези теми, както и други политически, не коментира с брат си. „Не искам да бъдат интерполирани думите ми. Ние с него си говорим за децата, внуците и семейство. Не му се бъркам. Той си има много съветници. Не искам по някое време да ми каже „Ти тук се бъркаш, а не трябва. Гледай си бебетата“. По горещата теза за председатеслтвото на България на ЕС тя заяви: „Най-вероятно на брат ми му е доста напрегнато, защото това е голяма отговорност. Не го казвам само като негова сестра, а от всичко, което виждам до момента, той се справя чудесно с европредседателството. Много се гордея с него и много го обичам“.