Изтече сега: Има нещо безкрайно гнило около смъртта на малката Вивиан! Ето какво потулват!

Няма запис от видеокамерите какво се е случило и защо почина инцидентно малката Вивиан в аквапарка на турски хотел по време на почивката си. Детето почина, след като се спусна по пързалката и след като казва на баща си, че дете го е ритнало в корема и много го боли.

Родителите поискаха още в същия ден да видят какво се е случило, за да разберат истината за смъртта на дъщеря си, но от хотела не са им дали записа. Случаят бе скоростно поет от българското външно министерство, което изпрати българския консул Момчил Русинов на място в град Дидим, за да изясни на място обстоятелствата.

Консулът е посетил хотела и полицията, но от там са му казали, че точно мястото, където е станал инцидентът – басейнът, е „сляпа точка” и няма да предадат видеозаписа, твърди „Флагман“. Така подозренията на семейството, което търси справедливост, че записът ще изчезне, се оказаха верни.

Вивиан Вачева беше едва на 7 г., а родителите й са Тони Вачева и известният български тенор Веселин Вачев. Семейството обвинява хотела и че аквапаркът не е обезопасен, тъй като не е имало човек, който да спуска и посреща децата в басейна и така те са се блъскали.

От действията на българския консул, който е посетил и полицията, става ясно, че семейството е било накарано да подпише и документ, че няма да подават жалба по случая с дъщеря им. Били снети показния след инцидента, в присъствието на преводач, осигурен от г-жа Вачева.

Семейството е много изненадано, защото няма как да осигури преводач, тъй като е в болницата, докато се опитват да спасята дъщеря им.

Оказва се, че в документа бащата е декларирал, че не иска никой да е отговорен по случая и няма намерение да подава жалба или дело. Портоколът е подписан от бащата, преводача Михайлова и адвокат.

Все пак в него съществува и условие, че показанията могат да бъдат променени, при условие че решат заради емоционалния шок.

Бащата си спомня за показанията, но сподели, че е странно да подписва такъв документ, тъй като Вивиан е била жива тогава, когато са давали тези показания.

Документите бяха преведени едва в България, тъй като в шока родителите са подписвали всякакви документи на турски език.

Разследването продължава, като се установява защо и дали е бил обезопасен аквапаркът и басейнът и дали е имало занижен контрол. Семейството търси турски адвокат, който води делото им в съседната държава.