ИЗВЪНРЕДНО! След случая с доктор Димитров, обвинен за убийството на Плъха, депутат поде революционни промени в закона

Всеки, който е нападнат в дома си по време на обир, да може да се защитава, без да се страхува, че това ще е подсъдно. Това предлага депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Народният избраник от Старозагорска област започва консултации с колегите си за промяна на Закона.

Чрез профила си във фейсбук той призова депутати от всички политически сили да го подкрепят, за да няма друг подобен случай като този на д-р Иван Димитров, опитал се да защити семейството си от нагъл и въоръжен крадец.

Минути след публикацията му той получи подкрепата на част от колегите си от парламентарната група на ГЕРБ.

Ето какво написа Маноил Манев в социалната мрежа:

Като народен представител, започвам инициатива, заедно с колеги от ПП ГЕРБ, за промяна на НК чл.12 ,ал 3.

СЕГА ТЯ ГЛАСИ СЛЕДНОТО:

„(Изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище“

МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЩЕ БЪДЕ, ДА ОТПАДНАТ ДУМИТЕ: ...АКО НАПАДЕНИЕТО Е ИЗВЪРШЕНО С НАСИЛИЕ ИЛИ С ВЗЛОМ.

ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ НАПРАВИМ ЖИЛИЩЕТО НЕПРИКОСНОВЕННО И ДОРИ АКО Е ПРОНИКНАТО В НЕГО С ИЗМАМА ИЛИ ДРУГ НАЧИН, ВСЕКИ КОЙТО Е НАПАДНАТ В ДОМА СИ ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТАВА!!!

НАДЯВАМ СЕ НА ПОДКРЕПАТА НА ВСИЧКИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА ПАРТИЙНАТА ИМ ПРИНАДЛЕЖНОАСТ!

Припомняме, че както съобщи, в нощта на 1 срещу 2 март д-р Димитров застреля крадеца Жоро Плъха, след като престъпникът проникна в дома му. Ангел Джамбазки също изрази мнение, че докторът е действал правилно. „Ако човек има 9 присъди, не трябва да е на свобода. Ще ви кажа, че ако и в моята къща нахлуят така и аз ще реагирам по същия начин. Очаквам незабавно да бъдат свалени обвиненията и докторът да бъде освободен“, каза Джамбазки по-рано днес.