Живко Тодоров: 3 март е свята дата за нас българите! Историята помни много славни народи и империи. Много от тях ги няма. А България я има и ще продължи да я има!

„3 март е свята дата за нас българите. Благодарение на пролятата кръв на българските герои, на тяхната саможертва, на техния непримирим и борбен дух се възстановява българската държавност“, това каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той допълни, че освен на нашите герои, станали символ на българската идентичност – Левски и Ботев, трябва да благодарим и на всички други, на руския и другите народи, които бяха редом до българските опълченци, борейки се за нашата свобода.

„Историята помни много славни народи, много големи империи. Много от тях ги няма днес. А България я има и ще продължи да я има“, категоричен бе Живко Тодоров. „Днес повече отвсякога трябва да се замислим върху заветите, които ни завещаха нашите герои – да не се разединяваме, да бъдем обединени. Защото нито един политик, и нито една партия не са по-големи от българския народ и от България. За това трябва да бъдем единни и заедно да се борим с проблемите. Както казва и Левски: За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно“.

Стара Загора се превърна във второто най-емблематично място, след паметника на Шипка и десетки хиляди българи избират да отбележат националния празник 3 Март иммено там. Кметът Живко Тодоров създаде една изключителна патриотична традиция с шествието съпровождащо 300-метров трибагреник.

Снимка на I Love Stara Zagora.

Снимка на I Love Stara Zagora.

Снимка на I Love Stara Zagora.