Connect with us

България

Алена предупреждава всички: Започва още от утре – много тежки дни предстоят за всички, които са

Published

on

Как да движим делата си и личните си отношения през август заради планетарните аспекти и звездите? Вижте пълния хороскоп за всяка зодия от топ астроложката Алена:

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП ЗА АВГУСТ 2018

ОВЕН

През август забравете за начинанията, колкото и да ви е трудно да надмогнете ината на Овена, защото дори и да са успешни в началото, може да се развият в неочаквана посока в следващите месеци. Не си струва нещо мечтано, планирано, но започнато в неподходящото време да съсипе постигането на важна за вас цел. Ако се налага да поставите каквото и да е ново начало, изберете дните съгласно вашите лични номерологични вибрации. Стабилизирането на вече постигнатото е водещо изискване през месеца. Ако сте планирали отпуска, чудесно, защото семейните ще постигнат хармония в отношенията с брачната си половинка и децата си, а необвързаните ще срещнат интересни хора, които може да грабнат сърцето им. Въпреки желанието ви да проявявате щедрост и да блестите в очите на околните, ви съветвам да не прекалявате с личните разходи, както и с необмислените инвестиции, защото правите услуга на някого.

ТЕЛЕЦ

През август е време да анализирате постигнатото, да поправите грешките си, вместо да търсите причината встрани, да намерите нови, интересни възможности за допълнителна работа. От вас зависи дали с умението си да говорите ще привлечете към себе си съмишленици, които да подкрепят новите ви идеи и проекти. Дори и да не се съгласят да ви помогнат, важното е, че сте готови за борба, справяте се и ще изненадате всички с уменията и интелекта си. Обогатете се с полезна информация. Докажете на всички завистници, че казаното от вас не само отговаря на истината, а и в бъдеще ще даде шанс на хората от вашето делово обкръжение да печелят добре, но когато осъзнаят този факт, вие ще се замис¬лите дали да ги привлечете към вашата работа. В личните ви отношения преценката дали хармонията присъства постоянно в семейството ви е важна. Липсата на разбирателство с брачната ви половинка вреди на работата ви. Ако сте самотни, ще срещнете духовно близки хора, сред които може да направите вашия окончателен избор на житейски партньор.

БЛИЗНАЦИ

Едната възможност е през този месец да се отдадете на чувствата си, на приятни срещи, познанства и емоции, да заминете на почивка и да забравите за целия свят. Другата е да сте дейни и да работите до изнемога, заети със започнатите задачи, заради досадната за вас ретроградност на вашия управител Меркурий, продължаваща до 19 август. Затова, ако сте решили да си почивате, нека е в част от тези дни, а след това се отдайте на работа, за да постигнете мечтаната и очаквана финансова стабилност и да сте спокойни с начинанията, планирани, преценени и доходоносни – това е най-важното за вас. Месецът улеснява брак по сметка, но дали ще бъдете щастливи, когато осъзнаете, че целта е само портфейлът ви и банковата сметка, а не вашите лични достойнства, не знам! Зависи от човека до вас и развитието на отношенията ви. Бъдете внимателни. Не позволявайте да ви използват, дори с цената на приключени още в зародиш нови познанства.

РАК

До 19 август Меркурий е все още ретрограден и ви налага обичайните ограничения, само че този път вие сте упорити и несговорчиви и отказвате да се съобразите с изискванията на планетата, но във ваша вреда. Емоцията властва над разума и ви пречи да прозрете какви проблеми може да си създадете, ако решите да прахосвате спечеленото или да инвестирате в рисковани начинания. Сами творите дълготрайни проблемни отношения заради гневните си изблици и критични забележки, ако някой ви се противопоставя. Не мислете, че сте безпогрешни и не приемайте за чиста монета ласкателствата и уж значимата за вас информация, която ви поднасят, но всъщност е подвеждаща и ви носи страдания, разочарования и финансови загуби в недалечно бъдеще. Завършете започнатите задачи, а начинанията отложете. Напрежението в дома ви ще бъде взривоопасно, ако дори мимолетно сте флиртували. Сключването на брак през август навежда на мисълта, че нямате правилна преценка за партньора си. Бъдете предпазливи, направете си партньорски хороскоп, преди да положите подпис под брачното свидетелство, дори и Съдбовната ви забрана за брак да е отпаднала.

ЛЪВ

През първата половина на август сте под влияние на вашия управител Слънцето. Мнозина може да са решили да си вземат отпуск заради факта, че до 19-и Меркурий продължава своето досадно ви вече ретроградно движение. Уви, няма да се случи това, което сте планирали. Ще се наложи много по-рано да се върнете на работа заради предстоящи преговори с нови партньори, важни за вашите работодатели, в които сте длъжни да вземете участие. Планетата не блокира разговорите и не пречи да уточнявате параметрите на бъдещи договорености, важното е да не стигате до финализирането и подписването им, което може да се случи през последната десетдневка на месеца. Вашето присъствие е значимо заради професионализма ви, който е високо оценен и не е изключено да ви предложат повишение. Всички знаят, че имате усет, който ви помага в трудна ситуация да вземете бързо важни и правилни решения. В личния живот очаквайте промени, раздяла, хармония или сключване на брак, ако още не сте семейни.

ДЕВА

През август сте гневни, нервни и досадни. Всички начинания, които отложихте предишния месец, отново са под възбрана заради ретроградното движение на вашия управител Меркурий, продължаващо до 19-и. Много дни ще губите в очакване, но не бива да се изкушавате да пренебрегвате полезните за вас забрани. Пътувайте, завършете вече започнати задачи, помогнете на вашите колеги да се справят със своето изоставане. Не пропускайте да пътувате, да провеждате срещи зад граница, но без подписване на крайни договорености. Може да планирате екскурзия до далечно кътче, което не сте посещавали. Не проявявайте доверчивост, ако ви омайват с предложения за съвместен бизнес, особено ако имате своя фирма. Вашите лични идеи, проекти и постижения ще намерят своята реализация след 19 август. Месецът е подходящ да създадете семейство, както и да поставите ново положително начало в семейните си отношения.

ВЕЗНИ

Месецът ви налага такт, търпение и разбирателство. Не пропускайте да изясните отношенията си в семейството, ако усещате, че има нещо недоизказано, което все премълчавате или пък не искате да го споделите с вашите най-близки хора. Знаете, че имате дарбата да сдобрявате враждуващите страни, а това качество ще ви е полезно и у дома, и сред вашите колеги, които през този месец ще спорят много. Причината е ретроградното движение на Меркурий до 19-и, което продължава да налага забрани и ви задължава да спазвате умереност в думите и действията, като позволява или да завършите изостанала работа извън обичайните си задължения, или да си вземете отпуск, дори да създадете семейство, ако сте го планирали. Дай боже и Съдбовната ви забрана за сключване на брак да е отпаднала. Пред вас се отварят нови врати, водещи към нови предизвикателства. Сериозните проблеми ще ви заобикалят, а приходите ви радват.

СКОРПИОН

През август, до 19-и продължава ретроградното движение на Меркурий. Бъдете търпеливи и не се изкушавайте от начинания. Най-добре е да си вземете отпуск. Ако сте на работа, се подгответе за изненадващи делови срещи и запознанства, не винаги приятни за вас, но полезни за общата работа. Примирете се и проявете отговорност към обсъжданите теми. Меркурий не пречи да се заемете с ремонт на вашия офис, ако имате своя фирма или с козметичен ремонт на дома си, за да не губите време през есента, когато е и началото на новата учебна година и всичко ще се случва много по-бавно от очакваното. Не допускайте новите си познати до вашите делови планове и не ги запознавайте с вашите колеги, ако не са свързани с общите ви проекти. Очаквайте обаждане или посещение от чужбина, което ще ви изненада приятно. В личния ви живот търпението е задължително. Не изневерявайте в търсене на разнообразие.

СТРЕЛЕЦ

През август няма да ви е лесно и на моменти ще се чувствате не на мястото си заради трудности, породени най-вече от ретроградното движение на Меркурий до 19-и. След тази дата може да поставите ново начало, но с много внимание и задълбочено обмисляне. Не разчитайте на помощ¬та на вашите близки и колеги, които ще предпочетат да си замълчат и да не разговарят с вас, за да не се ядосате и излеете гнева си върху тях. До 19 август не само трябва да забравите начинанията, а и е във ваша полза да не обсъждате инвестиции заради липсата ви на сдържаност и опасността, без да осъзнавате вредата, да дадете съгласието си за участие. Загубите ви, дори и незначителни, и ще ви принудят заради срама и неудобството, че сте допуснали да ви подведат, да се скриете от целия свят.

КОЗИРОГ

Месецът е белязан до 19 август от продължаващото ретроградно движение на Меркурий, което ви подсеща да не подписвате договори, да не сменяте работното си място, да не подавате документи за пенсиониране. Вместо да се инатите и да си вредите сами, намерете време и местенце за почивка. Ако сте новобрачни, позволете си по-дълъг меден месец. Радвате се на подкрепата на близките си. През целия август ще имате запознанства. На деловите предложения обърнете внимание, но без крайно договаряне и подпис, ако са необходими инвестиции. Не бива да флиртувате и да изневерявате, ако бракът ви е стабилен, от нищо според вас, ще си докарате проблем. Необвързаните да не отказват срещи и предложения за романтична вечеря.

ВОДОЛЕЙ

Плановете ви за август, които са в програмата ви от началото на годината, ще се наложи да промените. Причината най-напред е продължаващото до 19-и ретроградно движение на Меркурий. На второ място е фактът, че трудностите ще присъстват в дните ви и ще провалят дори и в последната десетдневка на месеца бързото и срочно изпълнение на задачите, които имате да завършите. Ще видите различното лице на ваши партньори и колеги, които са ви мамили с години, но през този месец измамите и предателствата им излизат на светло. Не се притеснявайте да раздадете заслуженото правосъдие, като не ги щадите и не прикривате делата им. Семейните да избягват разправиите у дома. Необвързаните да се примирят, че любовните им отношения са временни, защото се стремят към най-неподходящото партньорство с хора, които като тях държат на личната си свобода. Прекаленото свободолюбие и на двамата партньори няма как да гарантира стабилен брак.

РИБИ

До 19 август отново сте подвластни на ретроградното движение на Меркурий и на ограниченията, които ви налага, за да си спестите загубите. Използвайте възможността да завършите преди активната есен изостаналите си задачи, да подготвите по-рано децата за училище, да си дадете още малко време за почивка. Ще си стъпите здраво на краката и ще пожънете небивал успех, ако без колебание тръгнете в нова посока, но само ако това няма да ви натовари с непосилни задължения заради молбите на хора, на които ви е трудно да откажете. Наивни сте! След време ще разберете, че техните приходи надхвърлят с много вашите. През последната десетдневка на месеца бъдете дейни. Не пропускайте пътуванията и промените въпреки краткото време за тяхното осъществяване. Разчитайте на разума си, а не на емоцията, заради която сте готови да правите непоискано добро, а после страдате, че ви мразят.

/ПИК

Continue Reading

България

Съседи на Рачков и Мария с шокиращи разкрития за повторното им събиране!

Published

on

Димитър Рачков и Мария Игнатова пак са разделени! Връзката им издържа едва 35 дни, съобщава „Телеграф”. По думите на съседи на звездите, двамата отново не са заедно, но продължават да поддържат добри отношения. Рачков в момента преживява любовна авантюра с по-млада от него колежка, отново блондинка.

Засега обаче не се знае дали това не е само забежка за лятото, или двамата имат по-сериозни намерения.  Дори през ваканцията актьорът е доста натоварен и не му се случва да почива повече от няколко дни. Доскорошната му любима Мария Игнатова пък имала сантименти към бизнесмен, притежател на фирма за интернет доставки. Тя се целела на високо и искала да е на чисто с новия си. Затова поддържала добро поведение и не си позволявала да ходи по барове и купони, както правеше след раздялата си с Рачков.

Въпреки разделите, събиранията и скандалите, Мария и Димитър поддържат добри отношения, издава техни съседи в Панчарево. Димитър оставил на бившата си изгора апартамента в затворен комплекс, а самият той се преселил в къщата, която градеше за семейно гнездо. Тя отново е в същия затворен комплекс, чийто съсобственик е Джуди Халваджиян.

Дори понякога Мария и Рачков се прибират заедно, като той проявява кавалерство към бившата си и често я кара с колата.   Когато двамата имаха връзка, Мария била по-скандалджийки настроената, издават техни съседи. Тя имала големи изисквания към всичко, дори за това кое къде да бъде поставено в апартамента им.

Continue Reading

България

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ! 29-годишния Владимир Тенев е най-богатият българин, състоянието му се оценява на 2.6 милиарда лева

Published

on

Основаната от 29-годишния Владимир Тенев компания “Робинхуд” се оценява на 1.3 млрд. долара, което го прави първият българин – милиардер.

И то без нашенецът да се занимава с криминални деяния или да е богат наследник, а цялото му състояние е изкарано с напълно честен и легален труд, всичко е декларирано, а данъците са платени.

През 2013 г. Тенев завършва университета “Станфорд” в САЩ, където учи математика, и започва бляскавата си кариера като предприемач. Съвсем спокойно може да каже, че е осъществил “американската мечта”, и то преди да навърши 30 години.

Той основава компания заедно с Байджу Бат, с когото се запознава в “Стандфорд”, където Тенев учи математика, а Бат – физика. По-късно двамата стават съквартиранти по време на следването си в университета. Българският предприемач достига до докторантура по математика, която обаче прекъсва.

Владимир е роден в България, но семейството му се мести в САЩ, още когато той е на 4 години. Баща му е икономист и получава работа в Университета на Делауер през 1991 година. Година след него Владимир заедно със своята майка отиват при него.

Само за четири години банкерите от Уолстрийт оценяват капитала на компанията на българина на милиард и 300 милиона долара.

Прогнозира се, че в кратки срокове той й ще се удвои и утрои, което е космическа сума за родните мащаби, но напълно реализирана мечта зад Океана.

Стартът на “Робинхуд” е с едноименно приложение за смартфони, предлагащо безплатна търговия на фондовите борси. Това на пръв поглед просто изобретение е на път да промени финансовите пазари в САЩ, пише bgdnes.bg.

Причината е, че борсите стават достъпни за всеки от телефона му и то без високите такси на брокерите. В момента повече от три милиона американци се ползват от услугите на компанията на най-богатия българин, чиито планове към Европа.

Източник: lifestyle

Continue Reading

България

Вижте новите глоби на КАТ! Пълен ценоразпис! Взимат ти книжката за 6 месеца, при най-малкото

Published

on

За всички, които се интересуват какви точно ще бъдат новите глоби, публикуваме ценоразпис на нарушенията на пътя:

Превишена скорост
В населени места за превишаване с:
10 км/ч – глоба 20 лв.;
от 11 до 20 км/ч – глоба 50 лв.;
от 21 до 30 км/ч – глоба 100 лв и отнемане на 2 контролни точки;
от 31 до 40 км/ч – глоба 400 лв и 6 точки;
над 40 км/ч – глоба 600 лв и 12 точки;
над 50 км/ч – глоба 700 лв, за всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв и три месеца без книжка и 16 точки.

Извън населено място за превишаване с:
10 км/ч – глоба 20 лв.;
от 11 до 20 км/ч – глоба 50 лв.;
от 21 до 30 км/ч – глоба 100 лв, и отнемане на 2 контролни точки;
от 31 до 40 км/ч – глоба 300 лв и 6 точки;
от 41 до 50 км/ч – глоба 400 лв и 12 точки;
над 50 км/ч – глоба 600 лв, за всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв и 16 точки.

Паркиране
Паркиране на място за инвалиди, без водачът да има това право – глоба 200 лв.
Паркиране в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари – глоба от 50 до 200 лв.
Паркиране в зоната на пешеходна пътека – глоба 50 лева и 3 контролни точки.
Престоява или паркира като втори ред в активна лента за движение – глоба 50 лева и 4 точки.
Паркиране на спирка – глоба от 20 до 150 лева и 3 контролни точки.
Неправилно паркиране – 20 лева.
Без винетка
Лек автомобил – 300 лева.
Превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача – 600 лв.
Превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 места за сядане, камиони с допустима максимална маса 12 или повече тона – 1500 лв.
Камион с две и повече оси с технически допустима максимална маса 12 или повече тона – 3000 лв.

Маневри и разположение на пътното платно
Неправилно престояване – глоба 20 лева.
Нарушение на правилата за разположение на превозно средство върху платното за движение – глоба 20 лева и .
Нарушава правилата за движение назад – глоба 20 лева.
Неправилно престояване – глоба 50 лева.
Движение в BUS лента – глоба 50 лева.
Каране по релси и нарушаване на правилата за преминаване през железопътен прелез – глоба от 20 до 150 лв и 4 контролни точки.
Необозначено спряло на платното превозно средство – глоба 150 лв и 6 точки.
Неосигуряване на преминаване на превозно средство със специален режим на движение – глоба 150 лева и 6 контролни точки.
Каране в насрещното по автомагистрала и скоростен път – без книжка за срок от три месеца и глоба 1000 лв. При повторно нарушение половин години без книжка и глоба 4000 лв.

Не спазване на знаци
Не спира на знак STOP – глоба 20 лева и глоба 7 точки.
Неправилно включване в движението, неправилно престрояване, неправилно изпреварване, не спазване на предимството – глоба 20 лева.
Навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път – глоба 30 лева.
Неправилно изпреварване без опасност за движението – глоба 30 лева и 4 точки.
Не спазване светлинните сигнали на пътните светофари и сигналите на регулировчика – глоба 50 лева и 4 точки.
Неспазване на пътни знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението – глоба 150 лева и 6 контролни точки.
Преминаване на червен сигнал на светофара – 100 лева и 10 контролни точки. При повторно нарушение глобата е 200 лева и книжката се взима за месец.
Не осигурява предимство, когато преминава през пешеходна пътека – глоба 100 лева. При повторно нарушение глобата е 200 лева и книжката се взима за месец.

Катастрофа
Катастрофа заради движение с несъобразена скорост и неспазване на дистанция – глоба до 200 лв и 3 точки.
Гуми
Глоба 50 лева се налага за управление на моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми и 6 контролни точки.В периода от 15 ноември до 1 март колите трябва да са с предназначени за зимни условия гуми, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

Документи и проверка
Не носи свидетелство за управление, контролен талон и талон на превозното средство – глоба 10 лева.
Не носи документ за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ – глоба 10 лева.
При отказ да се предадат документите за проверка – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.
Управление на моторно превозно средство при отнета книжка – глоба от 100 до 300 лв.
Управление на моторно превозно средство без книжка – глоба от 100 до 300 лева.
Осуетяване на извършването на проверка от органите за контрол – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.
Отказ да се изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.

Алкохол
При концентрация над 0.5 до 0.8 промила включително – 6 месеца без книжка и глоба 500 лв, отнемат се и 10 контролни точки.
При концентрация над 0.8 до 1.2 промила включително – година без книжка и глоба 1000 лв.
При повторно нарушение книжката се отнема за една до три години и се налага глоба от 1000 до 2000 лв.
При отказ за проверка за алкохол и/или наркотици – отнемане на книжката за до две години, глоба 2000 лв и отнемане на 12 точки.
Предоставяне на моторно превозно средство на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление, употребило е алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози – глоба от 100 до 300 лева.

Участие в гонки
Водач, който организира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за обществено ползване, или ги ползва за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 12 месеца и глоба 3000 лв.
За повторно нарушение санкцията е без книжка за срок от три години и глоба 5000 лв.
Други
Неправилно използване на звуков сигнал в населено място – глоба 10 лева.

Изхвърля от превозно средство предмети или вещества, които замърсяват пътя – глоба 30 лева и 5 контролни точки.

Закъснение за технически преглед – глоба до 50 лв.
Управление на моторно превозно средство с емисии на вредни вещества над нормите или с неизправно шумозаглушително устройство – глоба до 50 лева
Използване на антирадар – глоба до 50 лева
Поставен на неправилно място номер – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.
Управление на превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или е без номера – без книжка от 6 до 12 месеца и с глоба от 200 до 500 лв.
Използване на сигнали, предвидени за автомобил със специален режим на движение – отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.
Използване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство – глоба 50 лева и 6 контролни точки
Непоставен предпазен колан – глоба 50 лева и 10 контролни точки.
Превоз на деца в нарушение на изискванията – глоба 50 лева
Управление на превозно средство с нечетлив или закрит регистрационен номер – глоба 50 лева.
Глоби за велосипедисти, пешеходци и пътници
Управление на велосипед без светлоотразителна жилетка – глоба 10 лева.
Преминаване от пешеходец през огражденията от парапети или вериги – глоба 50 лева. Всички други нарушения на пешеходците се санкционират с глоба от 20 лева
Пътуване без колан или каска – глоба 50 лв.

Петел

http://www.dunavmost.bg/

Continue Reading

Trending