Аз подкрепям доктор Иван Димитров – който уби опасния бандит Плъха, за да защити себе си и семейството си!

В социалната мрежа вече с пълна сила се споделя пост в подкрепа на доктор Иван Димитров, който при самозащита уби нападателя си.

Споделете го и Вие, и дано този път „държавата“ защити истината!

Ето го и текстът, който споделят хиляди хора:

„До всичките ми приятели, до медиите, до главния Прокурор Сотир Цацаров, до Министъра на правосъдието и цялото кралско войнство на нашата „правова“ държава !!!

Напълно подкрепям Д-р Димитров – мъжът убил нападателя си! И срам за нашата система, че вместо сега доктора, който е в шок, да е със семейството си, той е задържан!!! Задържан, заради това, че е защитил живота, здравето и честта на себе си и семейството си!
Възхищавам му се!

Всички да се обявим в подкрепа на Д-р Димитров!!!

Споделете или напишете вашето мнение на стената си по темата ….. то се е видяло, че само с обществен натиск може да се случва нещо ..“

Граждаската реакция дойде часове, след като прокуратурата повдигна обвинение срещу лекаря за убийството на Жоро Джевизов – Плъха. В възглас „Свобода за доктора“, хората категорично поискаха медикът да бъде освободен от ареста. Те единодушно застъпиха тезата, че Димитров е невинен, а убийството е извършено от самозащита.

Те изтъкнаха максимата „моят дом – моята крепост“ и настояха за промени в Наказателния кодекс. Част от присъстващите са съседи, приятели и колеги на доктора, но има и много хора, които имат принципна позиция и подкрепят Димитров заради лични убеждения и гражданска позиция.